05.00 rauwe melk vers uit de koe

’s ochtend in de koe
’s avonds op je hoorntje

We werken nauw samen met boerderij De Kopermolen. Hier worden ’s ochtends in alle vroegte de koeien gemolken. Voordat de rauwe melk in grote tankwagens vertrekt, hebben wij van FYN YS ons dagelijkse portie al ‘afgeroomd’. Waarom zou je melk bij de groothandel halen als je het verser dan vers, op nog geen 2 kilometer afstand, lokaal kunt halen?

11.00 melk pasteuriseren & ijs draaien

Heerlijke smaken maken in onze salon

Pasteuriseren doen we zelf. Zo kunnen we altijd een constante kwaliteit waarborgen. En dan begint het mooiste werk: ijs draaien. De meeste smaken zijn op roombasis, maar we maken ook sorbetijs op waterbasis. Iedereen moet kunnen genieten van FYN YS, dus of het nu suikervrij, glutenvrij of zelfs vegan moet zijn: wij zorgen ervoor.

15.00 klaar voor de verkoop

IJs in meer dan 30 smaken!

Zodra we de ijssalon openen en de bakken weer gevuld zijn met vele soorten en smaken, kan iedereen weer genieten van het lekkerste ijs. Letterlijk ’s ochtends nog in de koe en dezelfde dag al op je hoorntje!

Wat vinden klanten?

 • Geweldig ijs!

  Joris Kamp

  Wij komen hier vaker om een ijsje te halen. Altijd goede kwaliteit, temperatuur en heerlijke smaken. Het personeel is altijd super vriendelijk en in voor een praatje. Dank!

 • Snel & vers!

  Kumar Qualm

  Vandaag met mijn mentorklas langsgeweest na goede berichten vernomen te hebben. Het was een heerlijke afsluiting van het schooljaar!

 • Heerlijk vers en fruitig!

  Jos Smook

  Ik snap wel dat het hier zo druk is. Wat een lekker ijs. Kom hier vaak en altijd goed. Mijn favoriete smaken blijven toch de yoghurtijs varianten ofschoon ik de pure chocolade ook moeilijk vind te weerstaan.

 • Fabulous

  Christian Peper

  Fabulous gourmet homemade ice cream and sorbet the way it's supposed to be. Glorious fruit flavors pure and fine. Fantastic milk based flavors. Divine dark chocolate, true hazelnut and so on. Treat yourself at least once a month to ice cream of the same quality your grandparents had when they were young. Recommend it!

 • Mooie zaak!

  Vincent

  Mooie ijszaak met veel verschillende smaken. Ijs zeer goed en leuk dat ze verder reiken dan de standaard smaken. Vitamine C smaak is een aanrader. Personeel werkte lekker door en waren vriendelijk en behulpzaam. Prijs kwaliteit ruim voldoende (ruime bollen). Veel zitjes in de buurt en voor mensen met een handicap is het pand goed toegankelijk. Er is zelfs een wc aanwezig voor de klanten. Aanwinst voor Leusden e.o.

Kom je ook een keer langs?

Leusden

De Biezenkamp 27
3831 JA Leusden

Barneveld

Langstraat 27
3771 BA Barneveld

Vathorst

Leeghwater 10
3825 MA Amersfoort